Det ventet tøff motstand for MK G15 da de reiste til Søgne og Grepstad Sparebank-cup i helgen for å måle krefter på Nivå 1 for G16. Men gudan viste virkelig at de er i rute inn mot sesongstart.

De innledende kampene mot Flekkefjord (0-0), Donn (1-1) og Søgne (1-1) bar preg av at det var tøffe lag med i turneringen, men det viste seg også at gudan fra Mandal absolutt hadde noe å komme med.  Med tre uavgjorte innledningsvis ble det avansement fra gruppespillet. Mathias Bereket scoret mot Donn og Eirik Kobler dundret inn et fantastisk frispark via stolpen fra rundt 35 meter mot Søgne.

I finalen møtte MK igjen Flekkefjord. Det ble en knallhard batalje i det snøen begynte å lave ned. Flekkefjord kom best i gang og ledet 2-0. Men MK hentet seg inn og reduserte da Emmanuel Batende stusset en heading i nettmaskene. Det ble spennende og jevnt mot slutten, men MK måtte til slutt ta til takke med andre plass i turneringen.

Trener for MK G15, Markus Kobler, var full av lovord om sine gutter etter turneringen.

- Det er en kjempeflott opplevelse for spillere, trenere og foreldre. Turneringen er profesjonelt lagt opp og vi gjennomfører knallsterkt med tanke på  at vi stiller et rent 15-årslag i 16-års klasse nivå 1. Vi spiller med trygghet, følger spilleplanene og står kampene ut. Det er klart det blir noen blåmerker og småskader når man spiller mot eldre spillere, men det tålte vi greit. Guttene har all grunn til å være stolte av denne prestasjonen.

- Det er noe annet enn treningskamp. Her får vi spilt 4 kamper på en dag og får testet formen skikkelig. Jeg tror vi er i god rute før første seriekamp.

Kobler peker også på viktigheten av å skape samhold i laget som noe en slik cup bidrar til.

- Når man reiser på en slik turnering så er det også med på å skape samhold og lagfølelse i spillergruppen. Og så er det selvfølgelig alltid gøy for guttene å motta en pokal. Det skaper noe det også, smiler Kobler avslutningsvis.

Snøfylt finale mot Flekkefjord