MK er i kjempeform. Etter tapet mot Pors i sesongåpningen er fasiten fire strake seiere uten et eneste baklengsmål. Nå er spørsmålet om Gudan kan klare fem strake, på bortebane mot et av bare tre lag som ligger foran på tabellen, nemlig Eik-Tønsberg. De stod på sin side med fire strake seiere før det ble 2-2 mot Donn i forrige runde.

– Det er den største testen så langt, men vi kommer ikke til å gjøre så mye annet enn normalt. Vi møter et meget solid lag med mye rutine og kvalitet i laget, men vi frykter dem ikke. Dette er kamper vi trener hele vinteren for å få spille, så vi reiser til Tønsberg med senkede skuldre og skal legge ned jobben som trengs så vi forhåpentligvis kan reise hjem  med et godt resultat, sier MK-trener Stein Ove Abrahamsen før kampen.

Stein Ove kommer med to herlige nyheter før den spennende bortekampen, nemlig at to blad Valand er tilbake i kamptroppen - både Simon og Bendik, som begge har vært ute lenge. 

– Bendik blir som en ny signering, og endelig er også Simon tilbake. Begge vil være viktige bidragsytere fremover for MK, sier Abrahamsen.

I tillegg kan han glede MK-supporterne med at Jesper Ørner Pettersen og Mathias Hagen også er klare, så dermed er det en sterk tropp som reiser østover.

– Vi kommer til å fortsette å jobbe med det defensive som vi har jobbet med hele vinter. Det begynner å ligge litt i ryggmargen til folk at jobber du ikke hardt nok, spiller du heller ikke. Enkelt, men sant. Ellers er jeg ikke helt fornøyd med hvordan vi fremstår offensivt. Noe henger selvfølgelig sammen med tryggheten defensivt, men det offensive er også noe vi jobber med hver dag på feltet, sier treneren.

Ønsker å kjempe om opprykk

Eik-Tønsbergs trener Kjetil Kristoffersen er klar på at årets ambisjon for laget er å kjempe om opprykk til 2. divisjon, og at de ikke ønsker en gjentakelse av fjorårets fjerdeplass. Han kaller forrige helgs 2-2 borte mot Donn for et arbeidsuhell og håper å slå tilbake mot MK, som han imidlertid tror blir en vanskelig motstander.

– Det blir en tøff kamp på lørdag. MK er fysiske, solide bakover og gode på dødball. Men det er vi også. Jeg tror det blir en jevn og spennende kamp, men det er litt vondt å møte Eik på bortebane, og vi ønsker å vinne denne kampen, så det kommer til å bli tøft for MK også, sier Kristoffersen, som har stor tro på MK denne sesongen.

– MK er et veldig bra lag med et mye større potensiale en de viste i fjor. Jeg var veldig overrasket da de havnet så langt nede på tabellen. Det ser ut til at de har fått bedre kontroll på det defensive i år, og så vet jeg at de har mange kvalitetsspillere. Jeg tror det er fire lag som kommer til å kjempe om opprykket, og MK er et av dem sammen med oss, sier han.

Eik-Tønsberg har i tillegg til noen unggutter et par rutinerte spillere, blant dem Erik Midtgarden, som har erfaring fra Eliteserien. De har også hentet unge Benjamin Hellum Andersen fra Sandefjord, og har en farlig spydspiss i form av Julius Myrbakk. 

– Julius Myrbakk har scoret i 10 av de 11 siste kampene hvis man inkluderer treningskampene. Han er en spiller som passer særdeles godt inn i direkte spillesystem. Han har veldig bra ferdigheter, er seriøs og har ambisjoner. Jeg er helt sikker på at han kommer til å spille på langt høyere nivå etter hvert.

Eik-Tønsberg - MK har avspark lørdag klokken 16. Du kan følge kampen på mk.no i vår liveoppdatering.