Hver fredag herjer Elle Walvick Glesne med guttene på Akademiet til MK. Denne fredagen ble ekstra gøy da sportslig leder, Inge Nilsen, til rungende applaus kunne fortelle forsamlingen at Elle var tatt ut til Equinor Talentleir i slutten av måneden.

Perioden 23. til 26. mars skal det unge talentet få bryne seg på landets beste fotballspillere i J14-klassen.

Hovedpersonen selv virker ikke det minste bekymret og gleder seg til utfordringen.

- Det er kjempegøy. Det er noe jeg har tenkt veldig mye. Jeg tror jeg tenker på det hver eneste gang jeg trener, forteller Elle.

Hun er veldig spent når hun nå er klar for den største utfordringen i sin unge karriere.

- Jeg er veldig spent på nivået. Jeg kjenner nok noen av spillerne ettersom jeg har vært med i Toppgruppe i regi av kretsen.

Når det gjelder inspirasjon og forbilder, så trenger ikke unge talenter i MK se så veldig langt av sted. For selv om Glesne har Ada Hegerberg som et av sine forbilder, så har hun også forbilder i nærområdet.

- Hegerberg er et forbilde, men Anny (Kerim Lindland) har jo gjort alt det jeg står foran nå. Så det hadde vært gøy å gjøre som henne.

Kerim-Lindland gikk nylig fra MK til Start og har i flere år spilt sammen med guttene i klubben. Det samme gjør Elle i MK, og når hun får beskjeden om at hun er blitt med på Equinor Talentleir, så er det i forbindelse med MK Akademiet som hun deltar på hver fredag. Her er Elle en av få jenter som deltar. 

- Det er veldig fint å spille med guttene. De spiller tøffere og det liker jeg. Jeg synes det er veldig bra treninger, og det er noe av det som gjør det gøy.


I fremtiden håper Elle å fortsette å utvikle seg som fotballspiller.

- Det hadde vært veldig gøy å komme videre på skyggelandslaget og landslaget. Jeg har vært på sonelag, kretslag og nå dette. Det er bare å jobbe videre.

Nok et forbilde er på vei via MK og oppover i systemet. Alle i MK heier på Elle og ønsker henne all lykke til på samlingen i Sarpsborg!