MK har hatt en helt forferdelig sesonginnledning og har kun tatt to poeng på de første seks kampene. Det har blitt tap mot Vindbjart, Staal, Vidar og Pors, og uavgjort mot Sola og Start 2. Fasiten er sisteplass på tabellen og allerede fem poeng bak Start 2 som ligger på den første sikre plassen.

På mandag klokken 15:00 er det Brodd som står på motsatt banehalvdel. Brodd har levert greit i innledningen, kommer fra en 4-0 seier hjemme mot Vigør og innehar femteplass på tabellen. For MK handler det om å begynne å plukke poeng for ikke å bli sittende fast i nedrykksstriden, men det blir ikke på noen måte en enkel oppgave å starte poenghøstingen mot morgendagens motstander.

Foto: Brodd

Trener for Brodd, Ali Kilinc, gleder seg stort å komme til Idrettsparken og måle krefter med MK.

- Dette gleder vi oss til. Det er en stund siden sist Brodd har spilt i Mandal, men vi kjenner klubben og vet at det er alltid er hyggelig å komme til Idrettsparken, sier Kilinc.

Ryktene på Sørlandet før sesongen gikk på at Brodd i år har sin beste tropp noen sinne. Dette kan hovedtreneren være enig i, men sier samtidig at det er for stor variasjon i prestasjonene til at man kan være veldig fornøyd foreløpig.

- Sesonginnledningen vår har vært helt ok. Vi har hatt kamper hvor vi har spilt veldig bra og andre kamper hvor vi ikke har fått det helt til. På vårt beste kan vi utfordre hvem som helst, men så har vi også kamper hvor vi ikke når opp og leverer i det hele tatt. Når vi er stabile er vi veldig gode, så vi satser på at vi bare skal bli sterkere utover sesongen.

- Jeg vil nok si at stallen jevnt over aldri har vært bedre. Vi har fått inn mer kvalitet enn det vi har latt gå. Men så har vi har litt for mye skader og smårusk - alt fra noen overtråkk til lengre skadeavbrekk med korsbåndskader, forteller treneren.  

Når det gjelder ambisjoner så ønsker Brodd å hevde seg i toppen. Uttalt målsetting fra klubben er å havne på topp fire og spille NM-kvalifisering hvert år.

- Det er målet til klubben og et forholder vi oss til. Men vi ønsker selvfølgelig å gå ut og vinne alle kampene og slå hvem som helst. Det er det vi alltid jobber mot.

Kampen på mandag er viktig for begge lag. MK er nødt til å begynne å samle poeng for ikke å risikere nedrykk, mens Brodd må ha en seier for å ta seg opp igjen på topp fire. Kilinc tror det blir en tøff oppgave for begge lag og lover at Brodd ikke tar lett på det, selv om MK per i dag ligger helt nederst.

- Jeg har møtt MK noen ganger, så jeg vet at det blir beinhardt. Det kommer til å bli tett, det kommer til å bli jevnt, og det kommer til å bli en robust og voksen kamp der detaljene kommer til å bli avgjørende. 

- Når kampen starter så har det ingenting å si at MK ligger sist. Vi vet at det er bedre enn det, og det skal vi være forberedt på. Vi gleder oss til å komme il Mandal, avslutter Bodd-treneren.

- Alle som er glade i MK er nå utålmodige

MKs hovedtrener, Stein Ove Abrahamsen, er klar over at publikum i Parken ønsker seg årets første trepoenger og alle helst ønsker de det nå hjemme mot Brodd.

- Vi er fullstendig klar over at det nå er på høy tid å begynne å vinne kamper. Vi har hatt en trøblete start, og da må vi forvente at publikum begynner å bli utålmodige. Alle som er glad i MK er utålmodige når det gjelder å vinne kamper, og det er akkurat slik det skal være. Så er det opp til oss å levere varene så fort som overhodet mulig, sier Stein Ove.

Steinhard jobbing er det som må til for å snu trenden.

- Vi kan snu trenden. Det krever hardt arbeid i treningshverdagen, og at vi står samlet og har tro på det vi holder på med. I den kommende kampen må vi duellere, løpe, kjempe og vise at vi er villige til å blø for den grønne drakta. Det er viktig at vi får alle til å stå frem i denne kampen og i alle kampene som kommer, enten man er 16 eller 46 år.

Oppladningen til kampen har ikke bare gått på skinner for Gudan, som har hatt treninger preget av mange skadefravær.

- Vi har hatt en veldig bra treningsuke forholdene tatt i betraktning, men mannskapet har vært noe begrenset grunnet skadefravær. Heldigvis begynner det å lysne noe på skadefronten. Sira Hansen er tilbake igjen etter skade, men spillere som Valand, Karlsen, Vinsjevik, Berglund, Aanensen og flere er fortsatt ute. Samtidig har Damman reist på jobb.

En rekke skader og fravær gjør at endringer tvinger seg frem. Med flere forsvarsspillere ute, så er det duket for et gjensyn med Fredrik Stray Tjaum. Den defensive bautaen gjorde sakene sine bra forrige sesong, men har ikke hatt mulighet til å være med i vinter. De siste ukene har han vært med på trening igjen og bot Brodd er han tilbake i troppen.

- Det er fint å få inn Fredrik. Han har jo ikke trent i vinter, men det er godt å ha et ekstra alternativ når man har mange ute med skade, sier Abrahamsen.

Foran kampen mot Brodd skal MK spille inn video sammen med Why Connect. hele klubben er invitert til å delta under innspillingen før det blir pølsegrilling, is og fotballtivoli. Dette, sammen med at det er meldt strålende vær på kampdagen, vil forhåpentligvis bidra til ekstra mye folk på stadion og den ekstra støtten som gjør at Gudan løper de ekstra meterne og legger inn det lille ekstra i duellene. Abrahamsen selv er helt overbevist om at dette kan være tungen på vektskålen.

- Det er helt klart en fordel å spille hjemme og ha publikum i ryggen. I MK er vi heldige og har en fantastisk støtte hvor folk kommer på kamp og driver oss frem. Brodd er et godt og spillende lag, men vi skal fremstå offensive og gi dem skikkelig kamp. Så jeg håper så mange som mulig kommer og helper oss til årets første seier, avslutter Stein Ove.


Kampen starter mandag 20. mai klokken 15:00.
Sees på kamp!
Heia MK!