Forrige helg ble det spilt kretslagskamper på Hamar. Elle Walvick Glesne fikk æren av å bære kapteinsbindet for 2009-laget til Agder, og Celine Simonsen, som nylig har kommet tilbake fra en langtidsskade, spilte for 2008-laget. I tillegg var Lina Heddeland (2008) også tatt ut til samlingen, men hun måtte stå over på grunn av reise.

Simonsen har frem til i år spilt i MKs samarbeidsklubb Giv Akt. Du kan lese mer om hennes råsterke comeback fra den alvorlige skaden i artikkelen under.

2008-laget til bronsefinale

Det ble spilt en rekke kamper på Hamar i helgen som var. De forskjellige kretsene stilte med lag i klassene 2008, 2009, og 2010. Resultatmessig gikk det best for 2008-laget til Celine Simonsen. Med seier mot et veldig sterkt kretslag fra Oslo, en uavgjort og et tap, kom Agder seg til bronsefinale. Celine Simonsen spilte alle kampene og med tanke på at hun ikke har vært tilbake på fotballbanen i mer enn noen måneder, er det en flott prestasjon alene å bare bli tatt med og få spilletid.

Walvick Glesne og 2009-laget spilte mot Sogn og Fjordane, Indre Østland og Oslo. Det ble to tap og en uavgjort, men MK-spilleren utmerket seg med å bære kapteinsbindet og bli omtalt som en av turneringens aller beste midtstoppere.

Walvick Glesne var fornøyd med samlingen

Til tross for at de store resultatene uteble, så var Walvick Glesne fornøyd med turen til Hamar.

- Først og fremst er jeg takknemlig for at jeg får lov til å være med. Jeg var med på tilsvarende samling i fjor og det er alltid veldig gøy å få testet seg mot gode spillere. Vi er jo ikke fornøyd med resultatene på Hamar og vi ser at vi nok har en del å jobbe med som lag, men det er bra å få spilt mot gode lag. Vi lærer mye når vi er der, og for meg personlig så er det å spille med de beste veldig viktig for min utvikling som fotballspiller, sier hun.

Ifølge rapportene fikk Elle vist seg godt frem og ble omtalt som en av de beste midtstopperne på samlingen. Selv synes hun også at det gikk greit.

- Jeg er fornøyd. Jeg fikk mye spilletid og føler jeg fikk vist meg frem på en god måte.

Hvert lag har en tropp på 18 spillere tilgjengelig og Elle har vært med i gamet en stund, så hun kjenner stort sett alle på laget. 

- Vi trener jo litt sammen og så er det mange av de samme som var med i fjor, så jeg kjenner de fleste.

Travelt for unge talenter

Bare en uke etter at hun var kaptein for Agder på samlingen på Hamar, har Elle Walvick Glesne nå reist til Larvik for å delta på et tiltak som er enda mer spisset. Hun skal spille sammen med de beste spillerne fra fire forskjellige kretslag og kommer virkelig til å få testet nivået da kampene vil gå mot de antatt beste spillerne i Norge på dette alderstrinnet.

Vi spør hvilke tanker Elle gjør seg før hun reiser til Larvik og skal møte enda tøffere motstand.

- Det er jo hakket over krets, så det blir spennende. De som er med i Larvik er jo de aller beste og de som vil mest. Det er bare 4-5 spillere fra hver krets som blir tatt ut, så det kommer til å være veldig høyt nivå på alle og en veldig tøff utfordring. Det kan være litt skummelt i begynnelsen, men det går fort over. Jeg har vært med før, så jeg kjenner egentlig alle der også, og jeg har blitt ganske trygg på slike ting.

Glad i å trene

Hvis man ønsker å nå langt med fotballen, så må man gjerne ofre andre ting for å få tid til å trene nok. Men 14-åringen fra Vestnes er ikke i tvil om at hun har en god balanse i fotballsatsingen.

- Jeg liker best når jeg først kan gå på skolen, så komme hjem og gjøre lekser, for deretter å gå på trening. Det er en slik hverdag jeg trives med. Selv om det er mye fokus på fotball, så treffer jeg jo venner både på skolen og på trening. sier den unge spilleren.

- I tillegg får jeg hjelp av Inge (sportslig leder i MK). Han er med og styrer at jeg ikke får for høy belastning og at jeg alltid er klar til de viktigste tingene. Det er jo mye som skjer, slik som nå, og da er det fint å få litt hjelp til det.

Ambisjoner og hospitering med Start

Elle er et stort talent som stadig tar steg i karrieren, og som mange fotballspillere så drømmer hun om å nå langt. 

- Målet på lang sikt er å bli en av de beste i Norge. Men jeg vet at det tar lang tid og at det er mye som kan skje underveis. Derfor setter jeg meg delmål og tar det skritt for skritt. Sonelag, kretslag, toppgruppe og så videre, sier hun.

Hun kan også avsløre at hun skal inn og hospitere med Start i vinter. Noe hun gleder seg veldig til.

- Det blir veldig spennende og jeg gleder meg til å trene med Start. Jeg kjenner jo Anny (Kerim Lindland) som gikk fra MK til Start Kvinner tidligere i år og jeg bruker henne som inspirasjon. Hun har jo gått mye av den samme veien som jeg har gjort så langt. Hun spilte på sone, så krets, så aldersbestemt landslag og nå Start Kvinner. Det er mye å lære av hvor dedikert hun er til det hun gjør. Hun gjør alt for å vinne, forklarer Elle.

Det nok fullt mulig for Walvick Glesne å nå langt etter hvert. Men foreløpig så spiller hun som eneste jente på MK G14 og trives godt med det. 

- Jeg har veldig gode trenere og spiller sammen med en skikkelig bra gjeng. For meg er det helt naturlig å spille med guttene. Jeg har gjort det hele livet. Jeg har jo spilt noen kamper med J17 laget, men det er liksom guttelaget som er mitt lag og der jeg trives best. Lagstreningene sammen med kretssamlinger og hospitering gjør at jeg har en veldig fin treningshverdag, sier hun.


I MK er vi veldig stolte av alt det våre unge talenter får til, og det blir gøy å følge både Elle, Celine og Lina fremover.
Heia MK! Heia jentefotball!