Kampen på søndag er en meget viktig sekspoengskamp. Vinner MK, så vil man klatre opp og ligge a poeng med Start 2 og muligens være ett poeng unna sikker plass om Sandefjord samtidig taper mot Sola. Skulle MK tape, vil det være hele 6 poeng opp til Start 2 og situasjonen vil være enda mørkere for alle som er glad i klubben.

Foran oppgjøret har Makrelstimen meldt sin ankomst. Biler og busser med ferieklare makreler har kjørt sørover og stiller ppå stadion for å støtte de grønnkledde.

Leder i Stimen, Mathias Solås, håper at flest mulig stiller opp og at Stimen kan være med og hjelpe Gudan til årets første hjemmeseier.

- I og med at det er en søndagskamp, så er det selvfølgelig noe usikkert hvor mange vi bli. Alt fra 20 til 70, avhengig av søndagsformen til markelene. Lørdagen kan fort ta knekken på noen av dem når det har vært både Pride og Kriss Lee. Men vi girer opp. Vi møtes på Boden fra klokken 1100. Der skal vi holde auksjon. Vi har fått inn en haug med gamle supportereffekter. Vi har også donert noen av disse til Kriss Lee Festivalen hvor de loddes ut til inntekt for SOS Barnebyer på Gaza, forteller supporterlederen.

- Vi skal være med å bidra. Det blir grønn røyk, god stemning og nye og gamle sanger. Vi lover maks innsats kjempestemning fra vår side, sier Solås.

Solås er bekymret for tabellsituasjonen til klubben, men mener fortsatt det er gode sjanser for å holde seg i divisjonen. 

- Jeg tenker at denne kampen er en must-win for MK. Det er heldigvis ikke så veldig langt opp. Det må vi ikke glemme. Det gjør denne kampen enda viktigere. 

Samtidig var Solås en av dem som før sesongen spådde MK på en plass rundt nedrykk.

- Vinner vi så ser det noe lysere ut med tanke på å overleve. Men jeg er ikke veldig overrasket over plasseringen. Jeg hadde kanskje ikke trodd vi skulle være helt i bunnen, men at vi måtte kjempe for å overleve, det var jeg ganske sikker på før sesongen gikk i gang.

Hva som er løsningen på MKs utfordringer og hva som skal til for å klatre på tabellen er Solås i tvil om.

- Det hadde selvfølgelig vært veldig fint å få inn en klassespiss som kunne garantere mål. Men de vokser ikke på trær, og det er vel lite trolig at det plutselig dukker opp en ny Holtan. Hvis det løsner skikkelig for Mathias Hagen nå og mot høsten, så er vi sikret. Han har et kjempepotensiale og kan fort score massevis av mål.

På spørsmål om hvem som har utpekt seg i positiv retning denne sesongen og hvem Stimen holder høyest, svarer Solås:

- Årets spiller til nå i år mener jeg helt klart er Behzad Habib. Han har vært skikkelig god og nådd nye nivåer. Men når det gjelder hvem vi i Stimen er mest glad i, så er det nok Bård, Tobias, Bendik, Alf og de gutta. De er fortsatt våre folk. De er Mandalitter som har vært med en stund og blitt værende i klubben. De har valgt å gå på skole i Kristiansand eller fått seg jobb i Mandal, og slikt betyr mye for oss som følger med. 

Til slutt har supporterlederen er oppfordring.

- Følg med å Makrelstimen på Instagram og Facebook. Da får du med deg hvilke arrangementer vi har. Og så får vi stadig inn nye fantastiske supportereffekter som alle burde skaffe seg, avslutter han. 

Abrahamsen er klar

Stein Ove Abrahamsen er klar for kamp mot Start 2. Han forteller at det er en motivert gjeng som skal ut i kamp for å gi alt.

- Vi er klare. Vi har hatt en god treningsuke og prøvd å forberede oss best mulig. Vi er alle klar over situasjonen vi er i og at hver eneste kamp fremover blir som en finale.

Denne uken har de fokusert på det defensive, men de har også forsøkt å senke skuldrene noe.

- Det er mange unge spillere i grupper og alle skulle ønske at vi var i en annen situasjon enn det vi er. Den siste uken har vi jobbet en del med det defensive for å prøve å tette igjen bakover, men jeg har også prøvd å senke skuldrene til gutta litt. De får jo selvfølgelig med seg folks meninger og at hele byen har et ønske om at vi forbedrer oss. Så vi har jobbet med å fokusere mest mulig på oss selv og ikke ta alt for mye innover oss, sier Abrahamsen.

- Samtidig må jeg berømme gutta. De står veldig godt i denne situasjonen. De har beholdt humret og samholdet til tross for alt. Det er ikke gitt på forhånd når vi har levert som vi har gjort. Det er fort at et lag kollapser litt og at det blir utfordringer internt, men her har de vært veldig voksne. De står godt i det, stiller på trening, jobber hardt og støtter hverandre.

Dagens kamp har avspark klokken 1500!

Stimen lover grønne røykbomber og MKs flaggskip er påskrudd!

Heia MK!